Читај ми!

Демократе: Ко је за смену Бечића, направио је дил са ДПС-ом

Демократска Црна Гора огласила се саопштењем у којем се оцењује да је свако ко на сутрашњој ванредној седници црногорског парламента гласа за смену председника Скупштине Алексе Бечића или не учествује у гласању, направио дил са ДПС-ом и формирао нову парламентарну коалицију.

Црногорски парламент у понедељак ће на ванредној седници расправљати о предлогу за разрешење председника Скупштине Алексе Бечића.

Из Демократске Црне Горе наводе да се сменом председника црногорског парламента конституише нова парламентарна већина са подносиоцима иницијативе, чиме они који су гласали за смену бирају коалициону страну.

"С обзиром да се председник разрешава већином од укупног броја присутних посланика, свако ко гласа за или не учествује у гласању, направио је дил са Демократском партијом социјалиста и формирао нову парламентарну коалицију", оцењују Демократе.

Сматрају да се криза може решити искључиво на два начина – договором унутар парламентарне већине и партија представника мањинских народа или ванредним изборима.

УРА: Од Бечићевог одговора зависи како ћемо гласати

У међувремену, Грађански покрет УРА затражио је од председника Скупштине Црне Горе да каже да ли стоји иза оптужби својих партијских колега на рачун тог покрета.

"Од одговора Алексе Бечића ће зависити да ли ћемо гласати за његову смену", рекао је извршни директор УРА Зоран Микић за Радио ЦГ.

Микић наводи да их Демократе недељама уназад оптужују за "некакву издају", да су чланови организоване криминалне групе.

"Мислим да јавност заслужује да чује од господина Бечића да ли он стоји иза тих оптужби и да ли и он тако мисли", рекао је Микић.

Истакао је да ће се УРА у односу на Бечићев одговор одредити према предлогу за његово разрешење.

Како је додао, УРА ће до краја дана или сутра на састанку клуба посланика одлучити да ли ће гласати за смену Бечића.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво