Читај ми!

Посланици у Црној Гори расправљају о предлогу за изгласавање неповерења Влади

У Скупштини Црне Горе одржава се ванредна седница на којој ће се гласати о поверењу Влади коју води премијер Здравко Кривокапић.

Посланици црногорске Скупштине готово пет сати расправљају о предлогу коалиције "Црно на бијело" и опозиције да се изгласа неповерење Влади. Готово потпуно је извесно да ће бити изгласано неповерење влади Здравка Кривокапића.

Коалиција "Црно на бијело", на чији предлог се и одржава седница, и опозиција уверени су да ће имати потребан број гласова за изгласавање неповерења, јавља репортер РТС-а из Црне Горе.

Судећи по ономе што се чуло до сада, за пад Владе гласаће готово цела опозиција, за сада се не зна како ће гласади Демос и СНП.

За пад ове владе неће гласати демократе јер то, како кажу, значи да је изневерена изборна воља грађана.

И лидери Демократског фронта поручили су да су незадовољни владом Здравка Кривокапића, али да неће гласати за неповерење.

Кривокапић не присуствује седници 

За поверење Влади потребан је глас најмање 41 посланика.

Уочи почетка седнице скупштинску салу је напустио председник Владе Здравко Кривокапић и већина министара.

Од представника Владе у скупштинској сали су само министри Младен Бојанић и Тамара Срзентић, с тим што је Бојанић напустио салу након што је почела расправа.  

Предлог за изгласавање неповерења Влади потписао је 31 посланик опозиције и коалиције "Црно на бијело", на чији предлог се седница и одржава.

Предлог за гласање о неповерењу образложио је посланик ГП УРА Милош Конатар, који је казао да није веровао да ни премијер нити министри, осим министра Бојанића, неће бити у сали кад се буде расправљало о неповерењу Влади.

"Њихов однос је један од разлога што о овоме разговарамо. Разговарамо о одлуци која је тешка. Тешка времена и политичка криза захтијевала је од нас тешке одлуке. Ми смо спремни да за ову одлуку и преузмемо одговорност", казао је Конатар. 

Сматра и да је ова Влада историјска јер је прва након владавине ДПС-а.

"Та Влада јесте историјска, међутим и она је досегла свој лимит. Она је испунила свој циљ, да буде транзициона, која ће омогућити развлашћивање претходне власти", поручио је Конатар.

Милан Кнежевић из Демократског фронта рекао је да је он у име ове већине и коалиције "За будућност Црне Горе" и предложио Здравка Кривокапића за мандатара и допринео да касније буде изабран за премијера.

Рекао је да су кривци за ову ситуацију "овдје неприсуствујући" Здравко Кривокапић и његов "албански брат Дритан Абазовић" који су, како је рекао, направили савез против ДФ-а у манастиру Острог након избора 30. августа 2020.

Седница је почела нешто после 15 часова, након више од четири сата закашњења - првобитно је планирано да почне у 11 часова.

За дневни ред су гласала 43 посланика, против 12, уздржана три. Гласало је укупно 58 посланика.

Претходно посланици црногорске скупштине нису усвојили дневни ред и нису расправљали о Владином Предлогу за скраћење мандата парламенту.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи