Читај ми!

Кривокапић: Знам да од сутра нисам премијер, то је Ђукановић договорио

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да су му посланици "својим манипулаторским приступом" онемогућили да каже свој став о актуелној политичкој ситуацији у тој земљи. Тврди и да зна да од сутра више неће бити премијер, јер је то, како каже, договорио Мило Ђукановић са делом владајуће коалиције.

Црногорски премијер је рекао да је остао при ставу пожртвоване борбе за здраву Црну Гору и достојанствен живот њених грађана.

"Спекулисало се да ћу поднети оставку, неки су ме наговарали да је то најбољи пут. Ја кажем да мени ништа не значи хоћу ли бити премијер данас или иједан дан више. Желим да грађани виде ко је ко у Црној Гори. Ја знам да ћу престати да будем премијер следећег дана, јер је то договорио господин Ђукановић са оним делом заједничке коалиције која је исказана вољом грађана 30. августа 2020", рекао је Кривокапић у обраћању.

Рекао је да је сарадницима говорио да ће "маске пасти", али да није довољно да оне падну, већ да се "скину до краја".

"Маске су пале, ко то жели да види - може, ко не жели, не мора", нагласио је Кривокапић.

Премијер Црне Горе је рекао да је универзитетски професор, а да је у политику ушао због Закона о слободи вероисповести. Казао је да је "испунио аманет" према човеку којем је обећао да ће осим Закона о слободи вероисповести бити повећане и зараде грађана.

"Мој предлог за разрешење Абазовића могао је бити покренут и раније. Ипак, нисам желио да до последњег тренутка започињем процес у ком би био проглашен за кривца", истакао је.

Кривокапић је казао да ништа тајно није радио.

"Ову Владу рушили су њени први пријатељи и њени потоњи непријатељи. Рушили су је лобисти, регионални политичари... Сама од себе проналазила се гомила непријатеља. Јављали су се појединци из бившег режима... Нисам то дозволио јер је једном морало то да престане, јер ми нисмо само егзотична дестинација на лепом прагу Европе. Заједничка акција да се Влада сруши од оних који су креирали туђе несреће", додао је.

Рекао је да Влада није могла преживети "напад који долази изнутра" и да је јединство морало да буде највећа снага извршне власти.

"Највише су од ове Владе добили они који су најмање радили и највише галамили," закључио је Кривокапић.

У црногорској Скупштини није усвојен дневни ред на којем је био предлог премијера за смену потпредседника Владе Дритана Абазовића.  

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара