Читај ми!

Додик: Вратићемо се у институције БиХ када буду отклоњене препреке због који смо их напустили

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик поручио је да ће се представници Републике Српске вратити у институције БиХ када буду решени проблеми због којих су и напустили заједничке институције.

Милорад Додик је, у интервјуу Алтернативној телевизији, рекао да ће поштовати одлуке Народне Скупштине Републике Српске. "Док се не ријеши проблем наметнутог закона од стране Инцка, наши представници ће ићи само на сједнице када процијене да је то у интересу Републике Српске", рекао је Додик.

Поручио је да ће радити на томе да се отклоне разлози због којих нема учешћа српских представника у раду институција БиХ.

Додик се пре три дана у Београду састао са председником Александром Вучићем, који је замолио Додика и све политичке снаге у Републици Српској да учествују у раду заједничких институција у БиХ и на најбољи начин штите интересе српског народа и РС.

"Једна забринутост и један интерес предсједника Вучића за питања у БиХ покушавају да злоупотријебе. Покушавају да створе атмосферу да је нешто све урађено. О том питању ћемо расправљати, али мислимо исто, тако да нису отклоњени разлози због којих су институције напустили спрски представници", рекао је Додик.

Подсетио је на договор странака према којием српски представници учествују у раду заједничких институција када се то тиче интереса Републике Српске.

Додаје да су сва ова дешавања нескривена жеља опозиције да се врате у институције БиХ, а да то за то друге окриве.

Додик је рекао да је високи представник Кристијан Шмит "лузер" и да је срамота да Немачка стоји иза њега.

"Не могу они да одлучују умјесто нас. Пролазили смо кроз тешке периоде и раније, имали смо и далеко тежих питања. Нема проблема да се договара на нивоу БиХ, али се тамо морају уважавати интереси Републике Српске ", навео је Додик.

Говорећи о враћању надлежности, Додик је рекао да не разуме да Република Српска не може да добије оно што јој Уставом припада.

Када је, како је рекао, раније питао Габријела Ескобара, специјалног изасланика америчког председника, о томе, он му је, каже, рекао да је то у складу са политикама.

"На то не смијемо да насједнемо, јер су политике промјењиве ", истакао је Додик.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара