Читај ми!

Бериша најављује протесте због посете Вучића Тирани

Некадашњи председник и премијер Албаније Саљи Бериша најавио је да ће 20. децембра бити одржан национални протест Албанаца, поводом најављеног доласка председника Србије Александра Вучића у Тирану.

Бериша је рекао, преносе медији у Приштини, да постоје два главна циља протеста - против "Отвореног Балкана" и против "отворене крађе".

"Двадесетог децембра је национални протест Албанаца. Револуција је у знаку протеста. Протест има два главна циља. Први, против ‘Отвореног Балкана'. Други против отворене крађе. Двадесетог је нација у протесту. Непријатељски антиалбански сценарио ‘Отвореног Балкана' се завршава. Упозорио сам да ц́е бити националних протеста", рекао је Бериша.

Саљи Бериша је раније у албанском парламенту обећао да ће се, уколико Вучић дође у Албанију због заједничке иницијативе са Едијем Рамом и Зораном Заевим, суочити са народним протестима.

У току је борба за превласт унутар Демократске странке између Берише и Љуљзима Баше која прети да разори најснажнију опозициону партију у Албанији.

Прошлог маја, Бериши и члановима његове породице забрањен је улазак у САД, због како је навео амерички државни секретар Ентони Блинкен, "корупције бившег председника Албаније која је подрила демократију у тој земљи".

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво