Читај ми!

Додик: Путин потврдио да нема подршке за именовање Шмита у Савету безбедности

Председник Руске Федерације Владимир Путин потврдио ми је да Русија неће подржати именовање високог представника Кристијана Шмита пред Саветом безбедности Уједињених нација, рекао је Милорад Додик члан Председништва БиХ у Бањалуци.

Српски члан Председништва БиХ је нагласио да високи представник није имао право да наметне ниједан закон, а он је то урадио 140 пута.

"Русија је потписник Дејтонског споразума, и она то манифестује на сваки могући начин. Из шпекулативних разлога покушава се сва кривица свалити на леђа Републике Српске. Импресионирало ме то колико је упознат са детаљима. Потврдио ми је да неће бити подршке за Шмита у Савету безбедности УН. Русија нема намеру да се меша у БиХ, како то чине неки други путем специјалних изласника", поручио је Додик.

Нагласио је да је Република Српска посвећана Уставу БиХ и усмерена на то како је он изворно записан.

"Све оно што је у складу са међународним правом Руска Федерација то подржава. Упознао сам Путина да ми немамо намеру да идемо ка НАТО, и њему је то познато. Договор и разговор са људима, без мешања других у унутрашње ствари и то смо могли да чујемо од председника Путина", истакао је Милорад  Додик.

Поручио је да осећа велико задовољство квалитетом разговора са председником Русије Владимиром Путином.

"Разговорали смо скоро сат времена и причали о економији, изградњи гасовода, Српско-руског храма у Бањалуци, цени нафте", казао је Додик. 

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво