Читај ми!

Нема трагова кочења – несрећа у Бугарској последица људске грешке

Јутрошња несрећа на аутопуту Софија–Благојевград, је апсолутно последица људске грешке, рекао је за БТВ секретар за безбедност из бугарског града Перника, који је на место несреће стигао са првим полицајцима и ватрогасцима.

Секретар за безбедност из бугарског града Перника Васко Пиргов рекао је да је аутобус ишао преко 100 километара на час и да не постоји ни милиметар трага кочења. "То значи да возач није адекватно реаговао", саопштио је бугарски званичник.

Рекао је да се аутобус није преврнуо и да је возач покушао да скрене лево, додајући да има снимака "који нису пријатни за гледање".

"Призор је ужасан. Предњи део аутобуса је изгорео, људи у болници 'Пирогов' су били у задњем делу аутобуса. На аутобусу је разбијено десно стакло и они су изашли одатле", појаснио је бугарски званичник.

Према његовим речима, око сат и по пре удеса аутобус се зауставио на бензинској пумпи на магистралном путу "Струма", где су путници отишли до тоалета и направили паузу око пола сата.

Он сматра да је искључена могућност да је возач заспао, јер се бензинска пумпа налази на 15 минута вожње до места удеса.

"Пут је у савршеном стању. Ово је грешка возача. Не постоји могућност да је аутобус проклизао на коловозу, нема трагова кочења. Аутобус се запалио с предње стране. У самом аутобусу су биле цеви за нафту", рекао је Пиргов и додао да је пожар избио у предњем делу аутобуса, највероватније у систему грејања.

Он је још саопштио да је у 03.04 добио информацију о несрећи, а у 03.30 је стигао на место удеса, где су били ватрогасци и Хитна помоћ.

У несрећи је погинуло 46 путника, а седам је повређено.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво