Читај ми!

Аустрија позвала на разговор амбасадора Хрватске јер је Милановић локдаун упоредио с фашизмом

Министарство спољних послова Аустрије позвало је на разговор амбасадора Хрватске у тој земљи, Даниела Глунчића након што је хрватски председник Зоран Милановић локдаун или затварање за невакцинисане у Аустрији назвао фашизмом.

Критике хрватског председника Зорана Милановића о мерама против коронавируса у Аустрији изазвале су дипломатско узнемирење у Бечу, наводи Ди Пресе.

Министарство спољних послова позвало је хрватског амбасадора на разговор због "веома узнемирујућих изјава хрватског председника".

Министарство спољних послова је саопштило да је "јасно изразило запрепашћење у вези са датим изјавама".

"Поређење мера против пандемије ковида 19 и фашизма је неприхватљиво. Наша је одговорност да заштитимо људе у Аустрији. Ту одговорност испуњавамо", саопштило је Министарство спољних послова те државе.

Председник Хрватске Зоран Милановић у уторак је у током боравка у Ватикану коментарисао мере у Аустрији, која је невакцинисане ставила у локдаун. Тај потез Аустрије Милановић је назвао "фашизмом".

"Ја имам проблем у задње вријеме с тим једним махнитањем без икаквих аргумената. Не може бити знаност изум цјепива, што је резултат рада неколико бриљантних умова и ове глупости с мјерама. То није знанствено питање, ово више везе са знаношћу нема. У Аустрији данас забрањују људима који нису цијепљени да излазе из куће, што је то, знаност или су то методе које подсјећају на тридесете године?", рекао је Милановић.

Милановић је рекао да је поручио грађанима да се вакцинишу, али да грађани имају право на заштиту од, како је рекао, самовоље, преноси Индекс.

"Гдје су сад еуропски бирократи? Људима бранити да изађу на улице? То је фашизам", рекао је Милановић.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво