Читај ми!

Додик: Република Српска нема ниједан план којим би се спровела политика отцепљења

Република Српска уважава суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине и нема ниједан план којим би се споровела политика отцепљења, каже српски члан Председништва БиХ Милорад Додик после састанка са Дереком Чолетом, саветником државног секретара Сједињених Држава у Источном Сарајеву.

Mилорад Додик истиче и да од међународне заједнице очекује да спроводи Дејтонски мировни споразум и Устав БиХ.

"Рекао сам да РС остаје потпуно посвећена Дејтонском мировном споразуму и Уставу БиХ. Да је привржена политици мира и да није спремна на ескалацију било каквих активности које би угрозиле тај мир", наводи Додик.

Сматра и да су, с друге стране, његови партнери у Председништву упорно инсистирали на могућностима сукоба и рата.

"РС инсистира да и други у БиХ поштују Дејтонски споразум па зато очекујемо од међународне зајендице и међународног фактора који је уплетен у унутаршње послове БиХ да поштује и спроводи Дејтонски споразум и Устав БиХ", наглашава Додик.

Истакао је да се у писму државног секретара САД Ентонија Блинкена, које је вечерас члановима Председништва БиХ уручио Чолет, спомињу санкције.

"У писму пише да ће Америка, ако буде приморана увести неке санкције. Верујем да је то бошњачкој јавности добра вест", рекао је Додик додајући да није искључено да неке земље унилатерално донесу санкције.

"Тако су и америчке санкције према мени. Они су то сами донели, нико их није пратио осим Британије на један прећутан начин", рекао је Додик.

Нагласио је да санкције нису решење проблема.

"Мени је свакако забрањено ући у САД, ја ништа не губим. Мени је важно да не губи Република Српска. Српска је у добитку јер је постала свесна себе и јер је добила свој статус и ингеренције", поручио је Додик.

 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво