Читај ми!

Додик и Милановић: Остварити легитимно представљање сва три народа у БиХ

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик састао се у Загребу са председником Хрватске Зораном Милановићем.

Састанак Додика и Милановића је наставак активности у циљу стабилности и функционисања Босне и Херцеговине, те остварења легитимног представљања сва три конститутивна народа у складу са Дејтонским споразумом, наведено је у саопштењу Кабинета председника Хрватске.

Са истим циљем Милановић је раније одржао састанке са Бакиром Изетбеговићем, представником бошњачког народа и Драганом Човићем, представником хрватског народа у Босни и Херцеговини.

Додик je Милановића вечерас у Загребу упознао са узроцима актуелне политичке кризе у Босни и Херцеговини, саопштено је из Кабинета српског члана Председништва БиХ.

Додик је нагласио да деценијама уназад БиХ нема стварни институционални суверенитет јер, како тврди, четири странца, троје страних судија у Уставном суду БиХ и високи представник, дестабилизују државу.

Поновио је да се залаже за територијални интегритет БиХ, али и повратак изворном Дејтону што подразумева враћање ентитетима надлежности које су, како каже, одузете противуставним деловањем Канцеларије високог представника.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво