Читај ми!

Шампион хуманости, Далибор из Пландишта донира бубрег Мојковчанину

Тридеседједногодишњи Далибор Бајић из Пландишта је 2012. године узео донорску картицу и пре три године је донирао кожу непознатом човеку из села код Мајданпека. Сада се одлучио на корак даље – донираће бубрег, такође непознатој особи, Рајку Медојевићу из Мојковца.

Рајко Медојевић је на дијализи од 2019. године и он, као и његова породица, захвални су што је Далибор одлучио да баш њему помогне, кажу у организацији "Извор живота" где је овај хумани младић волонтер.

"Циљ му је да покаже љубав међу нама, да смо сви једнаки под овим небом. Драго му је што има сарадњу са нашом организацијом и има могућност да преко нас помаже", саопштио је "Извор живота", а пренеле Вијести.

Истичу да су поносни на своје волонтере који се све више одлучују да донирају органе људима који су у невољи.

"Нема веће среће од оне када неком поклоните шансу за нови живот", поручују у овој организацији.

Трансплантација бубрега треба да буде обављена у Истанбулу, а Медојевићу је за ту сврху, као и за путне трошкове, потребно око 40.000 евра, које породица није у могућности да набави.

"Позивамо све људе добре воље да помогну да Рајко што пре реши агонију у којој се налази", апелују из "Извора живота".

Сви који желе да помогну средства могу уплатити на жиро рачуне код Црногорске комерцијалне банке 510220497028301574 или на девизни IBAN ME 25510000000122232262