Читај ми!

Абазовић: Баковић или Лазовић укинули забрану уласка Беливуку

Потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић саопштио је да је група окупљена око Вељка Беливука у Црну Гору долазила и док им је на снази била забрана уласка у ту земљу. Навео је да су укидање забране наредили Енес Баковић или Зоран Лазовић, а Специјално државно тужилаштво позвао да утврди ко је од њих двојице то урадио.

Дритан Абазовић је на ванредној конференцији за медије навео и да не постоји ниједна табу тема за извршну власт, те да су они завршили свој део посла.

"Група око Беливука долазила је у Црну Гору док је имала забрану уласка, упркос забрани, и тада су почињена монструозна кривична дјела на нашој територији. Након тога смо сазнали да су долазили, да је неко скинуо забрану и да су, наводно, имали одређене позиве из Србије да би били праћени на територији Црне Горе", рекао је Абазовић.

Поставља се, каже, логично питање: "Ако ми тражимо Светозара Маровића на све могуће начине да га испоруче Црној Гори, и то се не дешава, људи са таквим криминалним бекграундом, на један позив, бивши менаџмент Управе полиције Црне Горе одобрава да улазе без икаквих оптерећења".

Сматра, истиче Абазовић, да је то противзаконито, због чега су поднете одређене процедуре према свима.

"Јасно је ко је наредио скидање забране. Дошли смо до два имена. То су Енес Баковић и Зоран Лазовић. Нека СДТ утврђује ко је од њих двојице то урадио", рекао је Абазовић.

Са оваквим тужилаштвом, како је рекао, "не можемо да ријешимо највеће случајеве који оптерећују Црну Гору".

Секуловић: Ништа неће бити тајно

Министар унутрашњих послова Црне Горе Сергеј Секуловић рекао је да ништа неће бити тајно, као и да нема привилегованих и заштићених.

"Ако желимо да се боримо против организованог криминала морамо да дјелујемо као јединствени систем. Оно што је важило до јуче неће више важити. Од данас важе нова правила", рекао је Секуловић.

Указао је да је циљ да се у овом предмету сазна пуна истина: "И до пуне истине треба да дођемо сви ми".

На питање треба ли још неко да одговара, он је рекао: "О том, потом. Све ћемо радити у складу са надлежностима".

Државни секретар црногорског МУП-а Раде Милошевић рекао је да дуго нису били у стању да добију одговор на питање ко је и на који начин скинуо забрану Беливуку.

"Прије десетак дана смо покренули интерну истрагу и дошли до података ко је скинуо ту забрану, јер је МУП у посједу свих база полицијских и електронских база и било шта што се уради, ми имамо те трагове. Вођени тиме, ми смо утврдили које је лице скинуло забрану", рекао је Милошевић.

Да би се некоме укинула забрана, како је објаснио Милошевић, једини начин је да лице којем је дата забрана покрене управни поступак у коме се жали на решење, а о том решењу, како је рекао, одлучује МУП.

"Знајући тај податак, ми смо добили информације да МУП није водио тај поступак и да није покренута ниједна процедура како би се Беливуку и Миљковићу скинула забрана", рекао је Милошевић, наводећи да је "јасно да је господин Баковић наредио усмено", што је, додаје, доказ јасне злоупотребе.

Милошевић је нагласио да је од директора Управе полиције Србије Владимира Ребића добио званичан одговор да нису тражили укидање забране и да су покренули поступак да то утврде.

"Господин Баковић нема одбране, случај је јасан и он је ријешен. Злоупотријебљен је положај и забрана је скинута супротно важећим прописима Црне Горе", закључио је Милошевић.   

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара