Читај ми!

Додик: Поџићево отказивање војне вежбе фронтални напад на српски народ

Поводом једностране одлуке министра одбране у Савету министара БиХ Сифета Поџића о отказивању заједничке војне вежбе Војске Србије и Оружаних снага БиХ, која је требало да буде одржана на Мањачи крајем недеље, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Поџић овим учинио кривично дело злоупотребе надлежности и овлашћења.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истиче да је отказивање војне вежбе на Мањачи фронтални напад на Србију и српски народ, његова права и његове интересе.

"Поџић није имао овлашћење Предсједништва и тиме је учинио кривично дјело злоупотребе надлежности и на тај начин ће бити третирано ово питање. С друге стране, ово је чисти акт мржње према српском народу и Србији као држави. Све вријеме се покушава, након доношења одлуке у Предсједништву, да се опструише оваква одлука и сада потпуно неовлашћено, наводећи разлоге који не стоје", навео је Додик за РТРС.

Поџић је, каже српски члан Председништва БиХ, покушао да изманипулише јавност и вероватно под политичким утицајем донесе једну такву незакониту одлуку.

"Жао ми је због тога. Очигледно да ће ово довести до усложњавања комплетних односа, још додатно на нивоу БиХ", оценио је Додик.

Милорад Додик истиче да је "очигледно да је ово фронтални напад на српски народ и његова права и његове интересе, а наш интерес и право је било да уживамо у заједничкој војној вежби".

Ово је, наглашава Додик, апсолутно уперено против свега што је српско, "јер се Поџић представља као министар одбране БиХ и тиме је показао уски приступ проблемима у БиХ".

"И ово ме само охрабрује у настојању да ће Република Српска схватити да је неопходно да повучемо нашу сагласност о формирању Оружаних снага БиХ и да вратимо нашу надлежност у оквире Српске везано за војску и да приступимо формирању Војске Републике Српске у складу са Уставом БиХ и Уставом Републике Српске", истакао је Милорад Додик.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво