Читај ми!

Власти РС тврде да је кисеоник исправан, најављују кривичну пријаву против Станивуковића

Кисеоник који се користи у Клиничком центру у Бањалуци је медицински безбедан. Резултати анализе су показали да је чистоћа кисеоника изнад законске границе од 99,5 процената.

Премијер и министар здравља Републике Српске на конференцију су, уз резултате о исправности кисеоника, дошли са још једним саопштењем – сви који су тврдили да је кисеоник индустријски а не медицински сада ће добити кривичне пријаве.

"Ово је злочин против здравља људи, уношење панике међу грађане је кажњиво и Законом о заштити здравља", наводи Радован Вишковић, председник Владе Републике Српске.

Кривичну пријаву Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, назива смешном. Афера кисеоник каже биће завршена када сви актери заврше у затвору.

"Да ли ви схватате да ми данас живимо у банана држави у којој за двије године увезете два милиона, а за све болнице преко пет милиона марака кисеоника који се не зове медицински, а наводно болницама испоручите медицински. Дакле ви сте шверцовали преко границе", наводи Станивуковић.

Министар здравља Ален Шеранић каже да је срамно да је квалитет кисеоника неко искористио као политичку тему, и то у тренутку када имамо све више оболелих од коронавируса.

"Хоћете да ја питам који кисеоник се користи у болници у Санском Мосту, запитајте се који се кисеоник користи у болницама у Федерацији. Па користе исти онај кисеоник који се користи у Републици Српској у последњих 30 година, сви користимо тај кисеоник", наводи Шеранић.

У Клинички центар стигла је једна цистерна кисеоника. Сада се тражи решење како даље обезбедити кисеоник, јер је Агенција за лекове БиХ забранила рад фирми која је била једини добављач за кисеоник.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво