Читај ми!

Пљуште оставке због трагедије у Тетову, пронађена још једна жртва пожара

Министар здравља Венко Филипче, његов заменик Иљир Хасани, директор клиничког центра Тетово Фљорин Бесими поднели су оставке након катастрофалног пожара који је прогутао монтажну ковид болницу у Тетову и однео петнаест живота.

После пожара који је у среду увече избио у монтажној ковид болници у Тетову уследиле су оставке у Северној Македонији. 

Министар здравља Венко Филипче објавио је вечерас да подноси оставку на ту функцију из, како је рекао, моралних разлога.

На прес-конференцији је рекао да га је трагедија у Тетову веома погодила, да жали за настрадалима и да саосећа са њиховим породицама. Додао је да нема речи којима би све то описао, као и да нема начина да се губици надокнаде.

"Као доктор и министар имам интегритет и данас сам из моралних разлога понудио писану оставку премијеру Зорану Заеву", рекао је Филипче и захвалио свима са којима је радио током пандемија ковида, укључујући и новинаре. 

Раније данас, из истог разлога, оставку је поднео и заменик министра здравља Иљир Хасани. Исто су учинили и директор клиничког центра у Тетову Фљорин Бесими и економски директор Артан Етеми. 

У међувремену, телевизија Телма добила је потврду од форензичара да је још једно тело, петнаеста жртва пожара, донета на аутопсију. Реч је, како наводи Телма, о девојци у двадесетим годинама, која је имала церебралну парализу.

Завршена је аутопсија четрнаест жртава које су јуче пренете на Институт за судску медицину. Утврђено је да је узрок смрти код свих висока температура, опекотине и гушење. При крају је ДНК анализа настрадалих.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво