Читај ми!

Веселин Вељовић пуштен да се брани са слободе

Саветник председника Црне Горе Мила Ђукановића Веселин Вељовић пуштен је да се брани са слободе, након што судија за истрагу цетињског Основног суда није прихватио предлог тамошњег тужилаштва да му се одреди притвор до 30 дана.

По изласку из суда, Вељовић је прокоментарисао да је доношењем решења о укидању притвора "потврђено да Црна Гора има капацитете и институције".

"Вјерујем да је овдје ријеч не о чињеницама и не о истини него о политичком прогону и политичкој освети премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића", казао је Вељовић, преноси РТЦГ.

Тужилаштво Вељовића, доскорашњег директора Управе полиције, сумњичи да је током јучерашњих протеста поводом устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу, починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Вељовић је уз предлог тужилаштва за одређивање притвора био приведен судији за истрагу Основног суда на Цетињу.

Претходно, тужилаштво му је одредило задржавање до 72 сата због опасности од понављања кривичног дела и бојазни да би останком на слободи могао утицати на сведоке.

Према тврдњама потпредседника Владе Црне Горе Дритана Абазовића, управо је дугогодишњи шеф полиције предводио напад на своје доскорашње колеге, подсећају Вијести.

Вијестима је из безбједносног сектора саопштено да је Вељовић покушао да преузме команду над полицајцима који су чували Цетињски манастир од демонстраната који су протестовали због устоличења Јоаникија.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво