Читај ми!

Уклоњена заштитна ограда на Цетињу, полиција и грађани на тргу

Грађани су на Цетињу уклонили део заштитне ограде испред Двора краља Николе. Окупљања грађана, како јавља РТЦГ, већ су почела, али је на Цетињу тренутно мирно.

Цетињани од јутрос негодују због ограда које су постављене око Цетињског манастира.

Из Управе полиције Црне Горе Вијестима је речено да је група грађана покушала да прође кроз заштитну ограду постављену испред Цетињског манастира.

Како су навели, брзом реакцијом успостављена је контрола. "У току су полицијске мјере и радње", речено је Вијестима у полицији.

На тргу кордон полиције обезбеђује јавни ред и мир.

Заштитне ограде постављене су на Дворском тргу, али и у околним улицима које воде ка Цетињском манастиру, дан уочи устоличења митрополита Јоаникија.

Појачано је и присуство полиције у околини Цетињског манастира.

Црногорски премијер Здравко Кривокапић позвао је још једном све друштвено-политичке актере на очување мира, од којег, како каже, ништа није вредније. Позивао је све грађане на поштовање Устава, закона, јавног реда и мира.

"Позивам предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, ако већ не жели својом вољом, онда у складу са својом Уставном обавезом заштите поретка да јавно и јасно допринесе миру", поручио је Кривокапић на Твитеру.

И градоначелник Цетиња Александар Кашћелан позвао је суграђане, али и све оне који ће данас и сутра бити на Цетињу, да се издигну изнад политике и да, како каже, следе унутрашњи глас – да мир и људски животи немају цену. 

Како преноси РТЦГ, најмање 1.800 униформисаних припадника службе и велики број старешина и припадника криминалистичке полиције, сутра ће бити ангажовано на очувању јавног реда и мира на Цетињу.

Устоличење новог митрополита црногорско-приморског Јоаникија биће сутра у Цетињском манастиру, а претходно ће вечерас у 18 часова на платоу испред Саборног храма у Подгорици бити дочекан патријарх српски Порфирије. 

Протојереј Никола Пејовић рекао је за РТС да ће након дочека уследити молитвени дочек, служиће се у вечерња служба, а на крају је планирано да се верницима обрати прво поздравним говором добродошлице новоизабрани митрополит Јоаникије, а након њега и патријарх српски Порфирије.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво