Читај ми!

Новинар Ђуричић за РТС о пријави против њега: Ја сам потомак јасеновачких жртава

Прву кривичну пријаву и то против новинара Телевизије Републике Српске и председника Удружења новинара Републике Српске Бранимира Ђуричића поднео је председник Скупштине Општине Сребреница Ћ́амил Дураковић. Разлог је то што је Ђуричић на свом Твитер налогу објавио да као потомак јасеновачких жртава тврди да није било геноцида у Сребреници. У изјави за РТС Ђуричић каже да је твит написао свестан последица, али и чињенице да има право на своје мишљење и да због тога не треба кривично да одговара.

Бранимир Ђуричић је рекао да је потпуно растерећен с обзиром на то да је знао какве последице могу да уследе.  

"Ако ме приведу, ја ћу поновити оно што сам рекао на Твитеру. Ја се као потомак јасеновачких жртава, као жртава неспорно геноцида, као политиколог, новинар и као председник Удружења новинара РС већ двадесетак година детаљно бавим истраживањем геноцида. Због тога сам написао да никада нећу моћи да пристанем на то да је шест милиона јеврејских цивила, милион и по јерменских цивила и више од 700.000 српских цивила убијених у геноциду једнако, заиста великом и срамном ратном злочину почињеном над бошњачким заробљеним војницима", рекао је за Ђуричић за РТС. 

Председник Скупштине општине Сребреница Ћамил Дураковић објавио је на друштвеним мрежама да је Тужилаштву БиХ поднeо кривичну пријаву против новинара РТРС Бранимира Ђуричића због, како наводи, порицања геноцида у Сребреници.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик се сам пријавио Тужилаштву БиХ и рекао да је то урадио да тако растерети муслимане који би могли бити изложени притиску и захтевима својих политичких вођа.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво