Читај ми!

Нови састанак парламентарне већине у Црној Гори, "рат" саопштењима ДФ-а и демократа

Трећи састанак представника парламентарне већине, на којем се разговарало о предлозима за решење актуелне кризе власти, одржан је у Скупштини Црне Горе. Из Демократског фронта су саопштили да на данашњем састанку није дошло до договора о разрешењу парламентарне и кризе у Влади "због искључивости Здравка Кривокапића и Алексе Бечића". Демократска Црна Гора саопштава да је "једина жеља Андрије Мандића обарање актуелне Владе и власти".

Демократски фронт саопштава да остају при непромењеном ставу да је избор нове владе и новог премијера модел за разрешење актуелне кризе.

"Здравко Кривокапић и Алекса Бечић оставши у убједљивој мањини, грчевито бранећи своје фотеље и личне интересе, и не прихватајући правила демократије и понуђени компромис, преузимају одговорност за све што ће се у будућности даље дешавати", саопштили су из ДФ-а.

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић каже да у будућности не види договор.

Истакао је да су на састанку констатовали разлике, наводећи да "постоје двије могућности које нису приближили", а то су избор нове Владе и реконструкција постојеће.

Марко Милачић из Праве Црне Горе рекао је да након три састанка нису чули како би изгледала реконструкција владе.

"Било би конструктивно да уђемо у дијалог и са владом... јер смо данас чули да премијер нема ништа против тога. Потребна нам је зрела политика, у фази избора у тужилаштву не смијемо да се играмо вољом народа", наводи Милачић.

Милош Конатар из покрета УРА је казао да је коалиција Црно на бијело против рушења владе.

"Ко сматра да треба ускратити повјерење влади, то може учинити у Скупштини, али ми нећемо бити партнери у томе", наводи Конатар.

Из Демократске Црне Горе саопштавају да је једина жеља Андрије Мандића обарање актуелне Владе и власти, те дестабилизација политичких прилика.

Зато је, како су казали, и данас одбио компромисно решење између две крајности - њега и Владе, које је нудило више учесника на састанку, а то је да се у договору са Владом ради на реконструкцији и јачању постојеће 42. Владе Црне Горе.

На данашњи састанак су дошли Андрија Мандић (НОВА), Милан Кнежевић (ДНП), Бранко Радуловић (ПЗП), Владимир Јоковић (СНП), Алекса Бечић и Борис Богдановић (Демократе), Милош Конатар и Зоран Микић (УРА), Горан Даниловић (УЦГ), Миодраг Лекић (Демос), Максим Вучинић (Радничка партија), Марко Милачић (Права Црна Гора) и Зоран Миљанић (ЦИВИС).

Представници парламентарне већине је требало да се изјашњавају о предложеним опцијама за излазак из кризе - реконструкцији Владе коју заговарају Демократе или избору нове Владе с новим премијером, за шта се залаже Демократски фронт и део коалиције "За будућност Црне Горе".

Прво окупљање представника већине одржано је 24. јуна, а челници Демократског фронта одбили су тада могућност реконструкције Владе на чијем би челу остао премијер Здравко Кривокапић, поручивши да у случају да не буде сагласности о новом кабинету, најкасније до краја године треба организовати ванредне парламентране изборе.

На другом састанку, који је одржан 6. јула, није било никаквог помака у решавању кризе.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво