Читај ми!

Денис Звиздић напустио Странку демократске акције

Дугогодишњи функционер Странке демократске акције и некадашњи председник Већа министара БиХ Денис Звиздић напустио је Странку демократске акције због неслагања са председником странке Бакиром Изетбеговићем.

Денис Звиздић, који је члан Kолегијума Парламентарне скупштине БиХ и дугогодишњи високопозиционирани кадар СДА, од локалних избора који су одржани у новембру прошле године јавно је исказивао незадовољство стањем у странци и позивао на корените реформе, пренео је портал Кликс.

"Мислио сам да није коректно само отићи, а не упозорити на неке проблеме. Ја сам живио ту странку, имам вишедеценијску сарадњу с људима из СДА", навео је Звиздић.

Како је додао, незадовољан је политиком коју тренутно води СДА и то је јасно истакнуо у свом обраћању јавности.

"Према мом мишљењу, већина нових именовања не даје наду да ће се водити политика грађана, због тога је постало бесмислено даље учествовати у раду СДА. Много је обећања, а мало конкретних потеза. Скоро годину дана сам причао, молио и упозоравао. Ја се надам да ће се ове грешке схватити", казао је Денис Звиздић.

Истакао је да планира да се настави бавити политиком, али за сада сам.

"Постоје три опције након оваквог потеза - оснивање неке нове опције, давање подршке некој постојећој странци и статус самосталног заступника. У овом тренутку ја бирам статус независног заступника. Фокус мога рада и даље ће бити јачање државе, унапређење интеграционих процеса", навео је Звиздић.

Звиздић је од 1991. године, између осталог, био председник Већа СДА, затим члан Главног одбора СДА и потпредседник и сматран је језгром странке. Kао функционер СДА био је на функцијама премијера Kантона Сарајево и председавајућег Већа министара БиХ.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво