Читај ми!

Убиство које је потресло Грчку – обрт у стилу Агате Кристи

Брутално убиство младе жене у предграђу Атине прошлог месеца згрозило је Грчку. Према сведочењу супруга, тројица провалника задавила су је, држећи пиштољ уперен у њихову једанаестомесечну бебу, у покушају да добију информације где крије новац. Као осумњичени ухапшен је и један држављанин Грузије. А онда је дошло до обрта у истрази, у чему су помогли мобилни телефон и биометријски сат.

Керолајн Крауч, 20-годишња британска држављанка филипинског порекла, живела је са својим супругом, грчким пилотом Бабисом Анагностопулосом и 11-месечном ћеркицом Лидијом у имућном предграђу Атине, Глика Нера. 

Кобног 11. маја, како је посведочио њен 32-годишњи супруг, тројица лопова са фантомкама провалила су у кућу, онеспособила сигурносне камере, убила пса да не би лајао и дала се у потрагу за новцем, верујући да у кући има доста кеша.

Бабиса су везали за столицу и мучили, од Керолајн су покушали да сазнају где је новац, претећи пиштољем да ће јој убити бебу, али како је млада мајка, иначе кик боксерка, пружала отпор и викала, угушили су је и покупили петнаестак хиљада евра које су пронашли у кући, јер им је Бабис признао где се налазе. 

Очекивали су да ће пронаћи више од 100.000, будући да је млади пар намеравао да купи оближњи плац. Неко је очигледно типовао, а у суседству се недавно такође догодио злочин када је једна особа убијена приликом провале. Полиција није сумњала ништа. 

Јавност у Грчкој била је згрожена монструозношћу починилаца и саосећала са унесрећеним оцем и бебом. Случај је изазвао огромну медијску пажњу и у Британији. Керолајн је сахрањена на острву Алонисос, где је иначе провела велики део живота. 

Полиција се одмах дала у потрагу, спекулисало се да су лопови из неке од земаља региона, сумњало се на Албанце. На крају је приведен 36-годишњи држављанин Грузије, али је врло хладнокрвно тврдио да нема никакве везе са злочином. 

Грци су само о томе причали, коментарисали сваку вест која се појавила у штампи, јавност је била жељна одговора. Понуђено је 300.000 евра награде за помоћ у проналажењу починилаца. Али истрага је тапкала у месту.

Нелогичности у истрази 

Полиција је уочила неке нелогичности: место злочина није наликовало досадашњим случајевима крађе, није било ДНК трагова, нити трагова провале, супруг је везаних руку успео врхом носа да откуца поруке у телефону и позове помоћ… Нешто ту није штимало и клупко је почело да се одмотава.

Откривено је да су меморијске картице са сигурносних камера уклоњене пре него што су "лопови" провалили. 

Мобилни телефон Бабиса бројао је кораке чак и у време док је он наводно био везан за столицу.

И као кључни доказ, биометријски сат на руци Керолајн бележио је убрзане откуцаје њеног срца и у време када је њен супруг тврдио да је била мртва.

Полиција је хитно позвала пилота на ново испитивање, поштујући његову жељу да остане на Алонисосу током парастоса супрузи.

Рано ујутро пребачен је у Атину и суочен са новим доказима.

После целодневног испитивања Бабис Анагностопулос је признао да је убио супругу. 

Пар је већ дуже био у брачној кризи, свађали су се месецима. Керолајн је имала намеру да узме девојчицу и напусти га. 

Прича која је шокирала и потресла Грчку добила је неочекивани епилог. Уцвељени очајни удовац постао је преко ноћи хладнокрвни окрутни убица.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво