Читај ми!

Члан "кавачког" клана ухапшен у Аустрији у оквиру међународне операције "Тројански штит"

Аустријске власти саопштиле су да је Дарио Ђорђевић Декстер, припадник "кавачког" клана, ухапшен у оквиру међународне полицијске операције "Тројански штит", у којој је широм света ухапшено 800 лица, а само у Аустрији 81 особа.

Захваљујући доброј сарадњи са америчким Федералним истражним бироом (ФБИ) и Европолом, Аустрија је успела да зада велики ударац нарко-мафији, истакао је на конференцији министар унутрашњих послова Аустрије Карл Нехамер.

ФБИ је успео да се инфилтрира у закључану комуникацију мафијашког клана и тако је више од 25 милиона телефонских разговора и порука декодирано, навео је Нехамер.

У току 18 месеци је, током прекограничних истрага, ухапшено више од 800 осумњичених у више од 100 земаља.

Аустријска Криминалистичка служба је од 1. априла покренула успешну акцију, која је резултирала 7. јуна, према речима генералног диркетора за јавну безбедност Франца Руфа, великом акцијом, у којој је ухапшен и Декстер, који је тражен у Србији за троструко убиство.

"Он је био тек пар дана у Бечу, а претходно се крио у Турској и Грчкој. Код њега је заплењено 10 килограма наркотика", рекао је Руф додајући да се ради о вођи ове банде.

Саопштио је и да је решена једна отмица у Србији, подсећајући на случај једног држављанина Србије који је отет и злостављан у Бечу због дуга у висини од 2.000 евра.

Поред тога, према Руфу, ухапшен је даљи Србин због трговине наркотика, против којег се исто води истрага у Србији због убиства.

У фокусу акције "Ахилес" мафија са Западног балкана

Фокус операције у Аустрији, која је вођена под именом "Ахилес", била је мафија са Западног Балкана, која је широм света активна у трговини наркотицима и оружјем.

У понедељак је око 400 полицајаца упала у више просторија, и током акције ухапсила 30 особа, запленила 400 килограма наркотика у вредности од 4,6 милиона евра.

У Аустрији је, према речима министарке правосуђа Алме Задић, у оквиру целокупне акције спроведено 67 претреса станова, претежно у Бечу, Доњој Аустрији, Салцбургу и Тиролу, услед којих је ухапшено 81 лице.

"Ради се о огромној нарко мрежи која је била и у Аустрији активна. Запленили смо код њих и 35 комада оружја, 707 килограма наркотика и више од 650.000 евра у готовини", објаснила је Задић.

Рекла је да је ово само почетак и најавила даље деловање у овом поступку.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво