Читај ми!

Детаљи трагедије у Книну, отац заборавио да дечака одвезе у вртић

Петогодишњи дечак који је преминуо у аутомобилу на једном паркингу у Книну требало је тог јутра да оде у вртић, али га је отац заборавио на задњем седишту, наводе хрватски медији.

Беживотно тело петогодишњег дечака пронађено је јуче на паркингу у Книну, наводи хрватски Индекс.

Како наводи портал, дечак је преминуо услед топлотног удара, а у колима га је заборавио отац који је требало да га одвезе у вртић.

Индекс сазнаје да су отац, мајка и дечак ујутро од куће кренули аутомобилом.

Отац, иначе војник, мајку је одвезао на посао, а потом је, пре него што оде на посао, требало да одвезе сина у вртић.

Како се сумња, отац је отишао на посао, не схвативши да дечака, који је спавао на задњем седишту, није одвезао у вртић и да је још у аутомобилу.

Дечак је остао закључан, а у Книну је било више од 28 степени у хладу.

Око 15 сати мајка је дошла по дечака у вртић, али тамо га није било. Запослени су рекли да у вртић није ни стигао.

Мајка је назвала супруга, али је он био уверен да је дечака оставио у вртићу па су због тога прегледани и снимци надзорних камера.

Када је схватио да дечак није у вртићу, отац је отрчао према ауту, откључао га и пронашао сина без свести. Покушао је да га реанимира, али без успеха.

Хитна помоћ је могла само да констатује смрт дечака, а полиција спроводи увиђај.

Осумњичени отац детета је, уз казнену пријаву Жупанијском државном одвјетништву у Шибенику, предат притворском надзорнику Полицијске управе.

"Проведеним криминалистичким истраживањем је утврђено да је осумњичени неодговорним поступањем према свом детету грубо занемарио родитељску дужност те тиме проузроковао његову смрт", наведено је у саопштењу.