Читај ми!

Кривокапић: Потврда опредељења да се потпише Темељни уговор, остаје да се усклади термин

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је да је са патријархом Порфиријем остао у договору да се усагласе око термина потписивања Темељног уговора.

Здравко Кривокапић навео је да је на састанку са патријархом СПЦ Порфиријем и другим епископима потврдио опредељење да се потпише темељни уговор са СПЦ.

"Са Његовом Светошћу смо остали у договору да се усагласимо око термина потписивања темељног уговора. Радујем се избору новог Митрополита црногорско-приморског, уз велику вјеру да ће водити народ попут свог претходника блаженопочившег Митрополита Амфилохија", саопштио је Кривокапић.

Жели, како је истакао, да на најдостојанственији начин што пре угости патријарха Порфирија у Црној Гори, како доликује патријарху, али и гостољубивом и верном црногорском народу.

Кривокапић је синоћ након доласка у Београд саопштио да преноси поруке да "вјерни народ" за митрополита жели епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и предложио да се Темељни уговор потпише 30. октобра, када је преминуо дугогодишњи митрополит Амфилохије.

Из Патријаршије је саопштено да је Кривокапић дошао да би потписао Темељни уговор, али да је онда изнео до сада неизречене разлоге разлоге да се потписивање одложи.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво