Читај ми!

Абазовић: Беливуку укинута забрану уласка у Црну Гору прошле године, претпостављамо ко је скинуо

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић потврдио је да је у јануару 2020. године скинута забрана уласка у Црну Гору Вељку Беливуку, званом Веља Невоља.

Дритан Абазовић на контролном саслушању пред црногорским Одбором за безбедност и одбрану рекао да је тачно је да је Беливуку скинута забрана у јануару 2020.

"Не знамо ко је скинуо, радимо на томе. Претпостављамо ко је. Али не могу рећи, после да буде зашто се тако нешто јавно говори без доказа", истакао је Абазовић.

Потпредседник Владе Црне Горе је додао да би волео да Црна Гора забрани улазак бројним криминалцима, посебно пред туристичку сезону, преноси ЦДМ.

Абазовић је то рекао одговарајући председнику Одбора Милану Kнежевићу, који га је питао да ли има оперативна сазнања да је син шефа Сектора за борбу против организованог криминала Зорана Лазовића, Петар, запослен у Агенцији за националну безбедност (АНБ) редовно одржавао контакте са једним од наводних шефова кавачког клана Радојем Звицером и да ли је у корелацији њихов однос са Звицеровим напуштањем Црне Горе приликом хапшења чланова криминалне групе.

"Син Зорана Лазовића и Радоје Звице. Имамо нека сазнања, па нису далеко од ваших сазнања. Али не бих сада да их делим. Немам информације да су се Зоран Лазовић, Петар Лазовић, Енис Баковић и Бранислав Брано Мићуновић састали у једном подгоричком локалу", рекао је Абазовић.

Додао је да нема податке да су агенти АНБ-а директно умешани у ливидацију Алана Kожара у Грчкој, преноси ЦДМ.

Kнежевић је упитао Абазовића и да ли поседује информације да Мило Ђукановић, Душко Kнежевић, Веселин Вељовић и Милутин Симовић имају држављанство Уједињених Арапских Емирата.

"Око Емирата има занимљивих ствари", кратко је рекао Абазовић.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво