Читај ми!

У Аргентини ухапшен подгорички “Пинк Пантер"

У Буенос Ајресу ухапшен је Подгоричанин З. Б., осуђени члан криминалне организације "Пинк Пантери", преносе "Вијести".

Како се наводи на аргентинском сајту infobae.com, у ту државу ушао је с кривотвореним пасошем Европске уније, а живио под лажним аргентинским идентитетом.

З. Б је у Француској осуђен на 15 година затвора, а тражи га и италијанска полиција због пљачке у Милану.

У тексту се наводи да су му лисице на руке ставили службеници Интерпола.

Француска за њим, како се објашњава, трага од 2005, а Италија од 2017. године.

З. Б и његов колега, како пише на сајту, 2005. године ушли су у златару у Сен Тропеу и опљачкали накит вредан два милиона евра.

Бројни медији раније су објавили да су у Француској због тога осуђени З. Б и Д. М., оба на по 15 година затвора, уз доживотну забрану уласка у ту земљу, пишу Вијести.

Појашњава се да је бежећи стигао до главног града Аргентине и живио у луксузном стану у насељу Нуњез.

"Тамо су га пронашли агенти Интерпола након тешке истраге која је трајала годину", наводи се и додаје да ће покренути поступак за његово изручење.

Према полицијским извештајима, озлоглашене "Пинк Пантере" чини група од око 200 чланова - Срба, Хрвата, Црногораца, Босанаца, од којих су многи са војним искуством.

Углавном се терете за пљачке веома вредног накита.

Медији пишу да су британски полицајци ту криминалну групу назвали "Пинк Пантер" након што су 2004. покушали да прошверцују плави дијамант у кутији креме за лице, као у чувеној истоименој филмској комедији.

"То су тешко наоружани насилници који се не устежу да запуцају ако упадну у тешкоће, мада до сада никога нису убили", рекао је својевремено заменик директора Интерпола за криминал и шверц дроге Емануел Леклер.