Читај ми!

Рама: Мини Шенген значи уклањање границе између Албанаца

Албански премијер Еди Рама изјавио је да би спровођење идеје балканског мини-шенгена, "значило уклањање границе између Косова и Албаније", критикујући званичнике у Приштини због одбијања да буду део регионалних дискусија на Балкану по том питању.

Навео је да је прва идеја за балкански Шенген потекла од бившег албанског премијера Фатоса Наноа, а да ју је Рама оживео.

"Поново сам је увео јер су створени услови. Нису то прихватили. Регионални Шенген значи уклањање границе између Албаније и Косова, али док они на Косову то схвате, проц́и ц́е године, а Косово и Албанци ће изгубити време", рекао је Рама за "Euronews Albania".

Самтра да би за Приштину дијалог са Београдом требало да буде приоритет који треба да подигне КиМ у економском и социјалном смислу.

"За мене је будућност Косова без храбрости и одлучности да се дијалог оконча мрачна, не у погледу независности, већ у погледу капацитета који могу бити доступни за подизање Косова на други ниво у економском и социјалном смислу," додао је албански премијер.

Одбио је да говори о косовском премијеру Аљбину Куртију. Рекао је да ће то учинити након парламентарних избора у Албанији 25. априла.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво