Читај ми!

Напад на Цетињску богословију – претње ђацима и ломљење инвентара

Група од десетак особа насрнула је касно синоћ на интернационалну Цетињску богословију претила ђацима и вређала их на националној и верској основи

Из Цетињске Богословије, у допису црногорском министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу, навели су да су нападачи узвикивале псовке, претиле и ломиле школски инвентар, преноси РТЦГ.

"Поменути насилници су пријетили ђацима, вријеђали су их на националној и вјерској основи, физички насртали и оштетили врата и прозоре на згради, а потом довукли контејнере који су се налазили преко пута улице и запалили у њима ватру", иситче се у допису.

Како су навели из Цетињске богословије, они су затим удаљили у правцу хотела "Гранд" и центра Цетиња, уз повике да ће поново доћи наредних ноћи.

Из образовних установа рекли су да су сви детаљи тог случаја пријављени цетињској полицији.

Из Цетињске богословије истичу да се Секуловићу не би обратили да није било претњи о понављању напада.

"Други разлог зашто Вам се обраћамо је жеља и позив, нарочито упућен цетињском грађанству, да тензије настале политичким и медијским манипулацијама и неоснованим прозивањем и критиковањем Српске православне цркве са највиших државних адреса, не би смеле да негативно утичу на владање наше омладине и кваре јавни ред и мир ", пише у допису.

Наводи се да Управа Цетињске богословије не памти да се такав напад на ђаке десио у последњих десетак година, нити је, како се додаје, од стране ђака или њихових вршњака са Цетиња, било икаквих повода за тако нешто.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се