Случај "монструм", Скопље очекује да Приштина изручи Исмаиловића

Скопље захтева од Приштине изручење Африма Исмаиловића, једног од осуђених на доживотни затвор у процесу "Монструм", који је јуче ухапшен на Косову, потврдио је премијер Зоран Заев.

Заев је рекао да су дуго тражили изручење и да очекује да ће нове косовске власти потврдити међународне споразуме на које су се Косово и С. Македонија обавезали и да ће то ојачати њихову сарадњу.

"Наравно, нико није крив док то не буде потврђено правоснажном одлуком", каже Заев у Велесу и додаје да очекује да власти Косова поштују закон и међународне споразуме и изруче Исмаиловића.

Африм Исмаиловић, један од осуђених за петоструко убиство у близини језера Смилково, ухапшен је јуче у једном од приштинских насеља, након што га је полиција идентификовала због учешћа у саобраћајној несрећи.

Како је известила МИА из Приштине, Исмаиловићев адвокат Бесник Бериша рекао је да је, након провере криминалне историје његовог клијента, утврђено да има међународну потерницу и да му је надлежни тужилац одредио 48-часовно задржавање.

Хапшење се догодило јуче поподне. "Након што је позван у полицијску станицу на разговор, према процедурама, полицајци су проверили да ли је тражен због другог кривичног дела и на њима се појавила потерница из 2012/2013 коју је издала Северна Македонија", рекао је Бериша.

Африма Исмаиловића, као и његов брат Агима и Халила Демири, Кривични суд у Скопљу је 23. фебруара ове године осудио на доживотни затвор под оптужбом да су 12. априла 2012. године извршили пет убистава у близини језера Смилково.

 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво