Читај ми!

Наставак вербалног рата челника Хрватске – ко је соко, ко нилски коњ, а ко лепотан са Пантовчака

Председник Хрватске Зоран Милановић наставио је са увредама на рачун премијера Андреја Пленковића, за којег је рекао да је "нилски коњ" са, како је казао, "опаком нарави", док је за себе рекао да је соко. Пленковић није узвратио истом мером. "Ја ћу данас одлучити да се не бавимо баснама, одустаћу од одговора лепотану с Пантовчака", рекао је Пленковић.

Након полагања венаца на Плитвицама, поводом годишњице убиства првог полицајца у рату, Милановић је коментарисао протокол, према којем су венце премијер и он полагали одвојено, и истакао да је његов протокол писала влада.

Милановић је оптужио Пленковић да је забранио полицијским званичницима и министрима да дођу на пријем поводом 30 година од акције "Плитвице" јуче на Пантовчаку.

"Мој протокол је писала влада, а изговор су биле епидемиолошке мере. Вероватно у страху да медведи не покупе корону. Ако желиш нешто избећи, избегнеш. Ако желиш бојкотовати пријем за команданте акције на Плитвицама и забраниш свим полицијским званичницима и министрима да дођу, то је у реду", рекао је Милановић.

Упитан да ли то значи да га је Пленковић саботирао на пријему поводом годишњице поменуте акције, Милановић је казао: "Није саботирао мене, него Хрватску."

Рекао је и да је Пленковић одбио његов предлог за полагање заједничког венца у спомен на погинулог полицајца.

"То је тако, али кад умре неко ко има пет оптужница (Милан Бандић), на испраћај дође хиљаду људи", казао је Милановић.

Навео је да му не би сметало да су венце положили заједно и да му не смета када му неко каже да је "искомплексирани лажов". Тврди да Пленковић не може са њим да разговара "очи у очи".

Свако има комплексе према некоме, али баш према њему? Нисмо исти екосистем, ја сам орао, а он је нилски коњ. Папа лопоче, али има опаку нарав. Нилски коњ је опаснији од хијене. Ја сам соко. Није ни то лепо, али нисам стрвинар", закључио је Милановић, пренели су хрватски медији.

Пленковић: Данас сам добре воље

На Милановићеве увреде, Пленковић је рекао да је данас добре воље и да је његов избор да не одговара председнику Милановићу.

"Имам малу децу која ми дају позитивну енергију везано уз све кризе с којим се суочавамо. Ја ћу данас одлучити да се не бавимо баснама, одустаћу од одговора, "лепотану с Пантовчака", рекао је Пленковић.

Сматра да је важно знати где су корени и додао да мисли да га Милановић не познаје добро.

Рекао је и да нема проблем да седне с било ким, али да нема потребе да седне са Милановићем.

"Рекао је да ће се консултовати, а онда је кренуо са увредама. Прошла су времена за разговоре у четири ока. Што би ја сад говорио у четири ока", каже Пленковић.

Поновио је и да уз то што је погрешио, Милановић је и правно поражен, када је реч о избору председника Врховног суда.

"Што се више понавља такав стил, испада да је то нормално, а све што гледамо је ненормално. Имамо понашање које је неморално. Зашто је искомплексирано? Имамо некога ко ничим изазван говори колико је добио гласова...", навео је Пленковић, пренели су хрватски медији.

Што се тиче љубоморе, Пленковић је рекао да би Милановић волео да су овлашћења председника већа, а када је био председник питао се, додао је, да ли је та функција уопште потребна.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво