Читај ми!

Мандић за РТС: Ускоро преговори о власти у Никшићу, после 80 година Србин на челу града

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић истиче за РТС да ће ускоро почети преговори о формирању локалне власти у Никшићу и нада се да ће се ти преговори брзо завршити.

Андрија Мандић је, говорећи у Дневнику РТС-а, рекао да је носилац листе "За будућност Никшића" Марко Ковачевић позвао све потенцијалне коалиционе партнере, исте са којима је, каже, ДФ у коалицији на републичком нивоу.

"Да седнемо за сто и договоримо се о преузимању власти од ДПС-а у Никшићу, одакле је долазила сва прича", нагласио је један од лидера ДФ-а за РТС.

Истиче да је тачна информација да ће на челу Никшића после 76 година бити Србин.

"Од 1941. до 1945. ти градоначелници били су постављани од стране војне власти, може се рећи пуних 80 година. Лука Мијушковић био је функционер Радикалне стране и комунисти су га убили '45, од њега до данас можда је неко био свестан својих корена, али се није изјашњавао као Србин", подсећа Мандић.

Додаје да је Марко Ковачевић "врло важна грана у српском стаблу". 

"После једног дужег периода, пуних 20 година дискриминаторне политике Мила Ђукановића усмерене против Срба, уништен је у потпуности тај политички пројекат", напомиње Мандић.

Један од лидера ДФ-а каже да је након објаве резултата у Никшићу велики број људи покуљао на улице града, а извађене су поново, каже, и готово забрањене српске тробојке.

"Црногорска младост је свесна својих корена, свесна ком народу припада и да сви у Црној Гори треба раде да буде успешна, богатија и да се ослободи криминала и корупције", напомиње Мандић.

Према његовим речима, анализирајући све досадашње парламентарне изборе, оно што се освоји у републици углавном је одговарало процентима и садржају које су странке освајале у Никшићу.

"Због те законитости говорило се да је Никшић Црна Гора у малом, јер су се политичко расположење и процеси могли прво регистровати у Никшићу", наглашава Мандић.

Када је реч о власти на републичком нивоу, један од лидера ДФ-а додаје да је скупштинска већина у Црној Гори веома стабилна.

"Важно је очувати да се ДПС, који је све ове године тиранисао грађане, не врати на политичку сцену. Ми смо странке мањина оставили по страни, грешком премијера, и то морамо да исправимо да бисмо послали пристојну поруку да је власт отворена за мањинске народе и да они могу да поправе њихов статус и испуне високе стандарде", наводи Мандић.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво