Читај ми!

Црна Гора, истрага о тајној служби због прислушкивања и паљења докумената

По налогу црногорске специјалне тужитељке Стојанке Радовић почела су саслушања службеника Агенције за националну безбедност, за које постоје индиције да су у тајној служби мимо законских овлашћења пратили и прислушкивали грађане, а потом спаљивали незаконита документа.

Извор Вијести из врха Управе полиције Црне Горе потврдио је да су до сада у својству грађана саслушани смењени начелници сектора Агенције за националну безбедност (АНБ) Данило Грозданић и Лука Булатовић.

Они су, према истим информацијама, током испитивања у полицији негирали да су радили мимо правила службе.

На листи Специјалног државног тужилаштва (СДТ) налазе се имена свих начелника сектора тајне службе, које је нови в. д. директора Дејан Вукшић од именовања сменио, а потом прошлог четвртка СДТ-у доставио обимну кривичну пријаву са детаљима и доказима о тајном одреду унутар Службе.

У наредним данима заказана су саслушања смењених начелника – Мирка Миловића, Милоша Вујисића, Снежане Зарубице, Сандре Самарџић, Дејана Томовића, Бојана Вукчевића, Илије Живановића...

Осим њих, на листи СДТ-а нашла су се имена још десетак службеника тајне службе за које је Вукшић доставио доказе да би могли имати везе са тајним праћењем и прислушкивањем...

Специјално државно тужилаштво почетком прошле седмице формирало је предмет и у току је извиђај поводом навода првог човека тајне службе да су поједини припадници АНБ-а незаконито прислушкивали и пратили грађане, а потом уништили документацију о томе.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво