Читај ми!

Бивши министар РС осуђен због сексуалног злостављања девојчице

Некадашњи министар просвете РС и професор Универзитета у Бањалуци Ненад Сузић (71) осуђен је пред Окружним судом у Бањалуци на девет година затвора због сексуалног злостављања четрнаестогодишње девојчице.

Окружни суд данас је објавио првостепену пресуду којом је "оптужени Н. С. проглашен кривим због кривичног дела обљуба са дететом млађим од 15 година" из Кривичног законика РС.

Осим деветогодишње затворске казне, Сузићу је изречена и мера безбедности забране потпуног вршења позива, делатности или дужности професора при чијем обављању се остварује непосредан контакт са децом, преноси РТРС писање Срне.

Из Окружног суда је саопштено да је оптуженом изречена мера безбедности забране приближавања и комуникације са одређеним лицима и то забрана приближавања оштећеном лицу на удаљеност ближу од 50 метара и забрана комуникације са тим лицем у трајању од две године рачунајући од дана правноснажности пресуде, с тим да се време проведено на издржавању казне затвора, не урачунава у време трајања ове мере.

Пресудом је Сузићу у изречену казну затвора урачунато време спроведено у притвору од 5. јуна до 5. децембра 2019. године.