Читај ми!

Ђукановић на конгресу ДПС-а: Одбранићемо Црну Гору од свих насртаја

Вандредни конгрес ДПС-а, на којем ће бити изабрано ново руководство почео је у 11 часова у Подгорици. Демократска партије социјалиста има знања, храбрости и одлучности да одбрани Црну Гору од свих насртаја и да је поведе путем бржег развоја и напретка, поручио је председник странке Мило Ђукановић.

Једини кандидат за председника ДПС-а је Мило Ђукановић, а биће изабрана и четири потпредседника. 

Председништво ДПС-а је предложило да кандидати за потпредседника партије буду Иван Вуковић, Никола Ракочевић, Јевто Ераковић, Андрија Николић, Сања Дамјановић, Абаз Диздаревић, Гордана Рајовић и Мирсад Мулић.

Председник ДПС-а Мило Ђукановић отворио је 9. Конгрес партије. Конгресом председава досадашњи заменик председника ДПС-а Душко Марковић. 

Ђукановић је у уводном реферату и експозеу подсетио да ДПС након избора није успио да формира владу па је због тога организовао ванредни конгрес.

Али је, како је додао, ДПС прихватио изборни резултат којем је допринела и "манипулација вјерским осјећањима" и отворени хибридни рат.

"Било је разих и других притисака којима овог пута нијесмо успјели да се одупремо", рекао је Ђукановић.

У новој већини је, каже, коалиција која "служи интересима других држава, првенствено оних које својатају Црну Гору и виде је као дио српског света, а глобално и као дио руског света".

"Ми смо снага наше државе. Послије 30 година требало је да ДПС оде у опозицију па да парламентарна мањина призна резултате избора и покаже да поштује изборну вољу грађана", истакао је Ђукановић.

Променама у врху ће, како очекује, одговорити очекивања бирача и наставити борбу за вредности којима су посветили живот.  

Председник ДПС-а каже да је Србија у одбрани "угроженог српства врло заитересована за изборе у Никшићу и попис".

"И представници међународне зајенице били су забринути за вјерске слободе умјесто да препозају СПЦ као алатку малигног утицаја на европске вриједности", рекао је Ђукановић.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво