Читај ми!

Вијести: Опозвани амбасадори могу добити отказ

Министарство спољних послова Црне Горе најавило је да ће против опозваних амбасадора који нису дошли на консултације покренути дисциплински поступак, након чега би им могао престати и радни однос, пишу Вијести.

Том листи је у Министарству синоћ речено да амбасадори Миодраг Влаховић (Ватикан), Дарко Пајовић (Кина), Сања Влаховић (Италија), Вера Кулиш (Немачка), као и амбасадор у САД Небојша Калуђеровић, нису допутовали у Црну Гору.

Те амбасадоре је, осим Калуђеровића, Министарство раније опозвало. Опозвани су и амбасадор у Србији Тарзан Милошевић, амбасадорка у Уједињеним Арапским Емиратима Душанка Јекнић и амбасадор у БиХ Обрад Мишо Станишић.

Опозив је председник државе Мило Ђукановић одбио да потпише јер, како је образложио, предлоге за опозиве нису пратила објашњења.

Министарство је све амбасадоре позвало да се врате у Црну Гору до 18. јануара.

"Амбасадори који оправдано нису могли доћи на консултације због здравствених проблема, правовремено су информисали Министарство да нису у могућности да допутују у Црну Гору до 18. јануара", рекли су у Министарству.

Најављено је да ће, имајући у виду чињеницу да недолазак на амбасадорске консултације без оправданог разлога, представља тежу повреду службене дужности, Министарство против опозваних амбасадора покренути дисциплински поступак.

"Окончањем дисциплинског поступка, опозваним амбасадорима би могао престати и радни однос", рекли су у Министарству.