Читај ми!

Кривокапић и Ђукановић о кохабитацији, како је протекао састанак

У згради Владе Црне Горе одржан је састанак председника Мила Ђукановића и премијера Здравка Кривокапића, у присуству председника Скупштине Алексе Бечића и потпредседника владе Дритана Абазовића.

На састанку, одржаном на инцијативу Здравка Кривокаића, разговарало се о питањима која су "важна и за власт и за опозицију, као и за грађане Црне Горе".

У заједничком саопштењу достављеном медијима се наводи да су саговорници констатовали да без развоја институција нема демократског и економског напретка земље.

Наводи се да су размотрена питања која се тичу функционалности државе, институција и њиховог даљег развоја, без чега нема ни демократског ни економског напретка земље.

"Исказана је спремност да се тај интерес следи као заједнички национални интерес и унапређује заједничка одговорност према потреби даљег развоја Црне Горе као европског друштва, квалитетнијег животног стандарда и слободе појединца", стоји у заједничком саопштењу након састанка који је трајао готово три сата.

Разговарано је, наводи се, и о питањима која су била предмет неразумевања у првим етапама функционисања кохабитације.

"Исказана је спремност да се већом иницијативношћу за сарадњу и конструктивношћу у дијалогу унапређују и стварају услови да имамо модел кохабитације, који ће водити ефикаснијем функционисању власти и доприносити квалитетнијем легитимисању Црне Горе и њене демократије у међународној јавности", навод се у саопштењу.

Састанак је био затворен за медије, а Ђукановић је, како преносе подгоричке Вијести, владу напустио на споредни излаз, на који је и ушао на састанак.

Кривокапић је овај састанак сазвао након што је Ђукановић одбио да потпише сет закона, међу којима је и измењени Закон о слободи вероисповести, као и предложна решења о неким кадровским променама у Војсци Црне Горе.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво