Читај ми!

Капетан "Монтенегро ерлајнса" летео путањом у облику срца, једни га куде а други подржавају

Aвион "Монтенегро ерлајнса" je на јутрошњем лету из Подгорице за Београд летео путањом у облику срца. На друштвеним мрежама уследиле су критике али и поруке подршке на рачун младог капетана Николе Павличевића.

Данашњи лет од Подгорице до Београда YM-100 почето је тако што је капетан дошао на идеју да направи посебну руту изнад Црне Горе.

Путања је ишла од Подгорица - Kолашин - Никшића - Подгорица, па је потом настављен регуларан лет ка Београду. Реконструкција руте лета се јасно може видети на сајту за праћење комерцијалних летова flightradar24.

Иначе, према сазнањима ЦдМ-а, јутрошњим летом је транспортована је из Црне Горе беба стара само 48 сати на операцију срца у Београд.

Пилот Никола Павличевић је критичаре, који су га оптужили за нерационалну потрошњу горива, замолио да "израчунају колико је и коме дужан".

Он је у изјави за подгорички портал ЦдМ рекао да има потребу да се обрати поводом појединих коментара који се тичу горива и данашњег лета.

"Поштујем свачије мишљење, а уважићу и ваше критике. Нећу да дужим, бићу прилично прецизан. Цена 1.000 килограма горива за данашњи лет је износила 470 евра а ово 'критично срце' је потрошило 700 кг. Молим вас да израчунате колико сам и коме дужан", поручио је млади капетан.

Истакао је да је јутрошњи лет била чиста емоција испровоцирана данашњим брифингом, сузама и великом љубављу према компанији од посаде и запослених.

"Неки кажу затвор, неки 15.000 евра, навео сам прецизно колико горива и љубави је потрошено данас, а ја сам спреман све то да надокнадим", истакао је Павличевић и додао да је то био његов најлепши лет у каријери.

Поред критика млади капетан побрао је и многе поруке подршке на друштвеним мрежама. 

Подсетимо, црногорска влада јуче је одлучила да угаси "Монтенегро ерлајнс", приземљи све авионе и оснује нову компанију. 

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се