Читај ми!

Нема више возикања, Станивуковић узео кључеве свих службених аутомобила

Нови градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је данас званично преузео ту функцију, објавио је један од својих првих потеза по доласку на власт.

Драшко Станивуковић је, по преузимању функције градоначелника града на Врбасу, наложио да се сви кључеви од преко 50 службених аутомобила врате у просторије Кабинета градоначелника, објављено је на Инстаграму.

"Нико више нема право да службене аутомобиле користи у приватне сврхе као што је то до сада био случај. Преко 70 одсто службених аутомобила годинама није било на паркингу испред Градске управе, након радног времена. Донијећемо Одлуку да сви службени аутомобили морају бити обиљежени и она је спремна, а спреман је и нови Правилник о употреби ових возила", истакао је Станивуковић.

Додао је да постоје и аутомобили у вредности од преко 100.000 конвертибилних марака (око 50.000 евра), који ће, како је најавио, бити продати "јер за грађане Бање Луке постоје приоритетније ствари".

Истакао је да се расипничком понашању мора стати на крај: "Ово је само први корак у том науму, вечерас доносимо још низ одлука".