Читај ми!

Дритан Абазовић: Кренућемо од нуле у односима са Србијом, не желимо свађалачку политику

Лидер ГП УРА Дритан Абазовић поручио је, у наставку скупштинске расправе о новој црногорској влади, да ДПС неће моћи да нову владу увуче у "вртлог национализма".

Данашња седница црногорског парламента почела је бурно, посебно када се за реч јавио Дритан Абазовић, који је у новој влади предложен за потпредседника, и поручио да нова извршна власт жели најбоље међусуседске односе.

"Кренућемо од нуле у односима са Србијом. Не желимо свађалачку политику. Ако је неко жели  нека је примени, моћи ће да је примени до сутра, док се не изабере нова влада", рекао је Абазовић, преноси ЦДМ.

Обраћајући се посланицима опозиционог ДПС-а, Абазовић је поручио да та странка неће моћи, како је рекао, да нову владу увуче у "вртлог национализма".

Дипломатија нове владе неће бити политичка, партијска, јер је, објаснио је, Црна Гора мала земља, чији БДП највише зависи од туризма и зато је, истакао је, однос са суседима веома важан. 

Црногорско Министарство спољних послова саопштило је раније да неће повући своју одлуку о проглашавању амбасадора Србије Владимира Божовића непожељном особом.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво