Читај ми!

Мађарски политичар дао оставку у ЕП и странци после секси журке у Бриселу

Политичар владајуће мађарске странке Фидес Јожеф Шајер поднео је оставку на место посланика у Европском парламенту након што је обелодањено више детаља о забрањеној кућној забави којој је присуствовао прошлог петка у Бриселу.

Мађарски политичар, који је напустио и странку, рекао је да је оставку поднео из моралних разлога, као и да му је жао што је прекршио епидемиолошке мере у Белгији, преноси Ројтерс.

Шајер је јуче признао да је прошлог петка био присутан на једној геј забави у Бриселу када је полиција упала због кршења епидемиолошких мера.

Мађарски премијер Виктор Орбан је за локални дневни лист рекао да су Шајерови поступци "неодбрањиви".

Шајер је донео једину исправну одлуку када се извинио и када је поднео оставку на место посланика у Европском парламенту и напустио Фидес, рекао је Орбан.

Шајер је био један од оснивача Фидеса и Орбанов савезник преко 30 година, а инцидент је изазвао скандал у Мађарској.

Белгијска полиција је ухапсила око 20 људи који су присуствовали забави, укључујући и Шајера, (59).

Полиција је такође саопштила да су у његовом ранцу пронађени наркотици, али је Шајер негирао да користи наркотике и понудио да буде тестиран на лицу места, што су полицијски службеници одбили, пренео је Ројтерс.

Организатор забаве тврди да је било присутно око 30 људи, много мање од стотинак колико је уобичајено. Он тврди да му нико од присутних није био познат, као и да је Шајера препознао накнадно.