Читај ми!

Кривокапић представља план рада Владе, у парламенту и Ђукановић

Мандатар за састав нове Владе Црне Горе Здравко Кривокапић у Скупштини образлаже програм и персонални састав Владе. Поручује да ће предводити владу дисконтинуитета.

Кривокапић је честитао свим посланицима избор и навео да су сви имали прилике да виде његов експозе.

Представљању експозеа присуствује и председник Црне Горе Мило Ђукановић.

Мандатар Здравко Кривокапић је рекао: "Овај програм није могао да буде другачији."

"Они који немају податке, немају право да се играју подацима. Да ли је ово семинарски рад, то нека процијени неко други. Ово је оно што се у овом тренутку могло урадити. Ово је влада дисконтинуитета и не обавезује нас како је неко претходно радио", рекао је Кривокапић.

Додао је да ће "ова влада сигурно бити изгласана".

"Није мањинска већ влада народа. Тражили смо да не будемо критиковани, ако очекујете резултате, онда нас орочите на шест мјесеци", рекао је Кривокапић.

Додао је да ће Влада у фебруару направити програм рада за 2021. годину. 

Претходно је посланик Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић рекао да се нису стекли услови да се расправља о предлогу програма Владе.

Председник Скупштине Алекса Бечић истакао је да је било времена за интервенције, да је експозе достављен два дана пре почетка седнице.

Огласио се и посланик Марко Милачић, који је позвао да кандидати за министре дођу из Бијелог салона у пленарну салу и "да им ту каже ко шта има да им каже".

За то време, испред зграде парламента окупила се група жена са транспарентима "Није моја влада" и "Никад више 1918".

Оне су казале да с дошле да минутом ћутања одају пошту "умрлој слободи у Црној Гори".

Носиле су и транспаренте с порукама "Не фашизму", "Не претњама и насиљу", "Не отимању културног наслеђа, не отимању цркава и манастира", "Не сексизму, предрасудама и дискриминацији", пренео је портал РТЦГ.

Коначан предлог нове владе Кривокапић је представио у петак.