Читај ми!

Тродневна седница Скупштине Црне Горе, Кривокапић образлаже програм нове владе

Три месеца од избора, Скупштина Црне Горе дочекује посланике, на седници на којој ће се гласати о програму и саставу 42. црногорске владе.

У парламенту кажу да су технички капацитети у пленарној сали побољшани, а због великог интересовања посланика за расправу, договорено је да седница траје три дана.

Експозе и састав владе, мандатар Здравко Кривокапић посланицима је доставио у понедељак, а представиће га и данас на почетку седнице.

Договорено је да потом председници посланичких клубова имају уводна излагања по 10 минута, без права на коментаре или реплике.

Након тога, такође по 10 минута, посланици имају право да говоре о предложеном програму и саставу владе, с тим што ће у том делу бити омогућене реплике и коментари.

Мандатар у том делу има право да одговори на свако излагање, или да то учини у завршној речи.

Нова влада бираће се усред епидемије коронавируса, па ће и то заседање протећи уз све епидемиолошке мере.

У сали ће, током овог тродневног заседања, моћи да буде највише 30 посланика, осим када се гласа – тада ће у сали бити сви.

Остали посланици на свој ред ће чекати у посланичким клубовима, а како сазнаје Телевизија Вијести, до уторка се нико није пријавио за учешће на даљину, што је Скупштина недавно обезбедила, у случају да неко од посланика буде позитиван на коронавирус.

Предвиђено је да се првог дана ради од 12 до 20 сати, другог од 11 до 19, и трећег од 11 до када буде потребно.

Пре седнице, председник парламента Алекса Бечић примиће Кривокапића, а позив на седницу упућен је и председнику државе Милу Ђукановићу.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи