Читај ми!

Бугарски министар одбране назвао Заева Бугарином коме памет "долази следећег дана"

По старом бугарском обичају, Бугарину долази памет следећег дана, па је тако и са колегом Зораном Заевим, рекао је заменик премијера Бугарске Красимир Каракачанов поводом изјаве премијера Северне Македоније о историји две земље.

Бугарски министар одбране и заменик премијера Красимир Каракачанов упутио је увреде премијеру Северне Македоније Зорану Заеву, преноси портал Плусинфо.

"По старом бугарском обичају, Бугарину памет долази следећег дана, па тако је и са колегом Заевим", рекао је Каракачанов.

Каракачанов је тако оценио интервју Заева за бугарску агенцију БГНЕС, у којем је Заев рекао да Бугарска и Северна Македонија имају заједничку историју, те да су из ње произашли и македонски народ и бугарски народ.

Бугарски министар је такође истакао да је заједничка историја о којој је говорио Заев заправо бугарска историја до 1944. године.

Пре десет дана, Бугарска је одбила да одобри преговарачки оквир о приступању Северне Македонија Европској унији, због отворених питања око историје и језика, па Скопље још увек неће почети преговоре са Бриселом.