Читај ми!

УРА: Абазовићу угрожена безбедност, прети му регионални криминални клан

Извршни директор Грађанског покрета УРА Зоран Микић саопштио је како располажу информацијама према којима један регионални криминални клан жели да угрози живот лидера коалиције Црно на бијело Дритана Абазовића. Микић је навео да је Абазовић од избора 30. августа имао више десетина претњи на друштвеним мрежама и телефоном, али и окупљања испред његове породичне куће у Улцињу, због чега су тражили процену његове безбедности, преноси РТЦГ. Управа полиције саопштава да у континуитету предузима законом прописане активности на заштити Абазовића.

Зоран Микић је на ванредној конференцији за новинаре изјавио да до данас нису добили одговоре од полиције и Агенције за националну безбедност.

"Сада имамо информацију да један регионални криминални клан жели директно да угрози његов живот и живот његове породице. То је регионални криминални клан који активности спроводи не само у Црној Гори већ и у земљама региона", рекао је Микић, наводећи да није реч о клановима из Црне Горе.

Не желе, каже, никог да оптуже, нити да некоме цртају мету, али наводе да имају обавезу да о томе обавесте јавност.

"Ми смо предузели све што је у нашој моћи да предуприједимо било који вид опасност по Абазовића или функционера коалиције Црно на бијело. Ако се њему или његовој породици нешто деси, или неко покуша да угрози његов живот или безбједност, директну одговорност сносиће директор Управе полиције Веселин Вељовић и остали челници сектора безбједности", рекао је Микић. 

Поручује да ниједан криминални клан и неформални центар моћи неће бити јачи од државе Црне Горе.

Управа полиције: Спроводе се опсежне провере

Из Управе полиције је саопштено да сходно законским процедурама, Дритан Абазовић и сви они који поседују било какве информације о његовој угрожености имају могућност да обавесте надлежне државне органе о евентуалним сазнањима.

"Управа полиције спроводи опсежне провјере са циљем утврђивања чињеница са којима је полиција упозната од представника медија и јавних иступа појединаца. Уколико се током предузимања полицијских мјера и радњи дође до основа сумње да је Дритану Абазовићу угрожена безбједност од стране било ког лица, неодложно ће о свему бити упознат надлежни државни тужилац, а полицијски службеници ће спровести континуиране активности у циљу заштите живота и имовине оштећеног лица", наводи се у саопштењу.

Из полиције је саопштено и да се у односу на Абазовића предузимају оперативне мере и радње.

"Управи полиције је Агенција за националну безбједност доставила документ у којем је назначено да на основу свих података којима располаже тај државни орган не постоје оперативни подаци и сазнања који указују да је Дритану Абазовићу угрожена безбједност. Такође, на основу прикупљених података Сектора криминалистичке полиције, Центра безбједноста Подгорица и Центра безбједности Бар, не постоје оперативна подаци и сазнања који указују да је Дритану Абазовићу угрожена безбједност", истиче се у саопштењу полиције.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво