Читај ми!

"Амазон" стигао у Хрватску

Највећа онлајн трговина на свету "Амазон" почела је сарадњу са Хрватском поштом на достави пакета за хрватско тржиште, потенцијално и околних земаља.

Први "Амазонови" пакети, како сазнаје портал Индекс, пре неколико дана су почели да пристижу у нови велики дистрибутивни центар Хрватске поште у Великој Горици.

О сарадњи се још увек званично не оглашавају ни из Хрватске поште ни из "Амазона", али прве пошиљке из Велике Горице већ пристижу поручиоцима.

"Не можемо откривати имена наших пословних партнера, али да, Хрватска пошта је партнер великим веб трговцима однедавно и очекује се значајан раст количине пошиљки", рекли су Индексу из Хрватске поште.

У прилог целој причи говори и неодређена објава ХП-а у којој се говори како је Хрватска пошта "од ове јесени постала партнер неким већим глобалним веб трговцима". 

"Хрватска пошта је од ове јесени постала партнер неким већим глобалним веб трговцима. Предуслови ове сарадње, осим стратешке позиције новог дистрибутивног центра, били су и високи стандарди квалитета припреме за доставу и самог процеса доставе. За кориснике то значи брже рокове доставе и бољу доступност артикала", навели су из Поште. 

"Амазон" је далеко највећа глобална онлајн трговина. Прошле године приход им је износио 280 милијарди долара, а запошљавају више од милион људи.  "Алибаба" је истовремено имао 72 милијарде, а "Wish" 1,9 милијарди долара прихода. 

Оснивач и директор Амазона Џеф Безос постао је протекле године најбогатији човек на свету, чије се богатство средином 2019. процењивало на више од 160 милијарди долара. Данас је то око 190 милијарди долара, према подацима објављеним овај месец.