Читај ми!

Али Ахмети помаже хашке затворенике, Остренију мала пензија

Лидер Демократске уније за интеграције и бивши шеф Ослободилачке националне армије Али Ахмети ће финансијски помоћи командантима ОВК, којима се суди пред Специјалним судом за ратне злочине ОВК, јављају македонски медији.

Генерални секретар Ахметијеве странке Артан Груби потврдио је порталу Плусинфо да ће његов шеф финансијски подржати Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељимија и Јакупа Краснићија.

Политички лидер ОВК Хашим Тачи и тројица његових блиских сарадника оптужени су, пред Специјалним судом за злочине ОВК, за удружени злочиначки подухват, ратне злочине и злочине против човечности.

Али Ахмети је, током рата на Косову, био командант седме зоне ОВК, која је обухватала територију Македоније. Као један од оснивача ОВК, предводио  је, 2001. године, албанску побуну у Македонији.

Гзим Острени, који је током сукоба у Македонији командовао јединицама ОНА, рекао је да би помогао одбрану бивших сабораца, али да због мале пензије није у стању да то уради.

"Живим од пензије која износи 350 евра и немам друге приходе", рекао је Острени, који је пре сукоба у Македонији водио јединице под командом Рамуша Харадинаја и касније помагао организацију Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе на југу Србије.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво