Читај ми!

Црногорски парламент о новој влади 24. новембра

Скупштина Црне Горе гласаће 24. новембра о влади мандатара Здравка Kривокапића.

Посланик Демократског фронта Славен Радуновић рекао је да ће због епдемијске ситуације Скупштина Црне Горе претходно одржати кратку седницу на којој ће се донети одлука о онлајн гласању о новој влади.

"Онда ћемо формирати радну групу која ће се бавити озбиљнијим измјенама Пословника што ће бити завршено до Нове године", навео је Радуновић након седнице Kолегијума председника Скупштине.

Радуновић је рекао да Нова српска демократија (Нова) вероватно неће моћи да одржи Главни одбор, али је лидер те странке, Андрија Мандић већ на терену и одржава конслутације.

"Тако да ће о подршци новој влади одлучивати Предсједништво", додао је Радуновић.

Посланик ДПС-а Данијел Живковић је рекао да та партија неће опструирати рад, посебно у околностима када су колеге заражене.

"Kроз измјене Пословника омогућићемо онлајн гласање", истакао је Живковић.

Председник црногорског парламента Алекса Бечић рекао је да ће од мандатара бити тражено да најкасније три дана пре седнице достави предлог програма и састава владе, да би се посланици што боље припремили.

"Отворио сам на Kолегијуму још неколико питања – да формирамо радне групе о формирању Одбора за измјену изборног законодавства и предлог закона о Скупштини", навео је Бечић.

Објаснио је да се седница парламента неће одржати тако скоро како се очекивало, због компликоване ситуације и процедура.

Здравко Kривокапић је у петак, у допису Бечићу, навео да очекује да се седница Скупштине организује у најкраћем времену.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво