Читај ми!

Војска Северне Македоније први пут у мисији на Косову

Војска Републике Северне Македоније, земље која је 30. чланица НАТО-а, први пут директно учествује у мисији Кфора на Косову. У касарни "Илинден" у Скопљу биће одржана војна свечаност поводом слања првог контингента војске.

Војска Републике Северне Македоније, први пут директно, са 44 припадника, учествоваће у мисији Кфора на Косову.

Прву ротацију чине штабни официри и вод безбедности, који ће бити распоређени у главној команди мисије и команди "Запада".

Уз присуство највишег војног и државног врха у касарни "Илинден" у Скопљу биће одржана војна свечаност поводом слања првог контингента Војске Републике Северне Македоније у мисију Кфора.

Војска Северне Македоније саопштила је да су пре упућивања у ову мисију припадници војске прошли неопходан процес обуке, припреме и селекције  где су били обучени за извршавање задатака који их очекују током мисије.

Припадници војске већ су доказали своју спремност, интероперабилност и способност за извршавање најтежих задатака током 18-годишњег учешћа у мировним мисијама у Авганистану, Ираку, у Босни и Херцеговини и Либану.

Војска Северне Македоније до сада је учествовала индиректно пружајући логистичку подршку НАТО-у преко Координационог центра за подршку земље домаћина, који је координисао са снагама Кфора.

Активност ће се реализовати у складу са протоколима и препорукама Комисије за заштиту од заразних болести за број учесника, здравствено-безбедносну организацију и кретање, уз обезбеђену удаљеност и заштиту.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво