Пао снег у Аустрији и Италији, у Хрватској падао град

У Аустрији и Италијије пао снег, јављају медији. Промена времена у Хрватској је већ почела и обилна киша пада у Далмацији и Истри, док је у Загорју падао град.

На друштвеним мрежама су објављене фотографије и видеоприлози са аутопутева у овим земљама на којима се види да пада снег.

И у региону се током ноћи и за викенд очекује први снег на планинским врховима, а како пишу медији, захлађење с кишом већ је захватило Словенију и Хрватску.

У суботу у Босни и Херцеговини биће облачно с кишом, а на планинским врховима може падати и снег.

Промена времена у Хрватској је већ почела и обилна киша пада у Далмацији и Истри, док је у Загорју падао град. Европски систем за упозорење на олује издао је упозорење другог и првог степена за делове Хрватске и западни Балкан у којем се наводи да ће дЕо региона захватити обилна киша и град.

За викенд ће на копну бити променљиво, уз повремену местимичну кишу, а уследиће и осетан пад температуре.

Највиша послеподневна температура ваздуха до среде ће бити углавном између 14 и 19 степени, а најнижа јутарња од седам до 12, у планинским пределима само око четири степена.

И у Словенији се очекује да ће снег падати на надморској висини изнад 1.500 метара. Најнижа јутарња температура биће око два степена на северозападу, до 13 на мору.