Кривокапић: Спреман сам да се извиним, позив Вучићу да посети Црну Гору

Кандидат за мандатара црногорске владе Здравко Кривокапић изјавио је да је спреман да се извини председнику Србије Александру Вучићу, као што је, како каже, као хришћанин спреман се извини сваком ако је погрешио.

Кривокапић је истакао да ће, када буде премијер, први званични позив да посети Црну Гору упутити председнику Србије.

Гостујући на подгоричкој А1 ТВ, Кривокапић је потврдио да је у емисији на БиХ ТВ рекао да су председник Александар Вучић и председник Мило Ђукановић већи пријатељи него што су он и његов кум.

Потврдио је да је у истој емисији рекао да га Вучићеви медији нападају због послова које Вучић има са Милом.

Тврди, међутим, да у тој изјави никада није повезао "Београд на води" са било каквим везама између председника Србије и председника Црне Горе.

Када је то рекао мислио је, каже, да се он са својим кумом виђа једном у четири године, а Вучић и Ђукановић су се, додаје, видели на неком самиту, у децембру 2019. године.

На опаску да је мало ублажио тон и питање да ли је то након саопштења Амбасаде Србије у Подгорици, захтева Милана Кнежевића да се извини Вучићу или се само покајао, Кривокапић је поновио:

"Ја сам рекао то што сам рекао и знам зашто сам то рекао. Али нисам рекао како је то доживљено. Молио бих да грађане да погледају ту емисију 'Фејс ту Фејс'... Нисам имао злу намеру, већ само сведочио да су се Вучић и Ђукановић сретали и да су то били радосни сусрети... Зашто нису ту радост пренели на две државе", рекао је Кривокапић.

"Два братска и кумовска народа"

Не жели, каже, да прича о томе, јер не би да те "личне односе пресликава на оно што је много значајније, а то је да су грађани Србије и Црне Горе два братска и кумовска народа".

Грађани двеју држава, сматра, не би требало да доживе те реакције које су у овом тренутку тако исказане, јер не представљају оно што је најважије.

А најважније, према његовим речима, је да Србија и Црна Гора имају добре институционалне односе.

Коментаришући "прозивке" да као премијер Црне Горе неће прво посетити Београд, Кривокапић каже да ће то тако бити, али да из ове мисије позива лично председника Вучића да посети званично Црну Гору.

Додао је да председник Вучић ни као премијер, ни као председник није посетио званично Црну Гору, као ни да Ђукановић није посетио званично Србију, а сви, како тврди, "знамо да је у Београду више пута био незванично".

"Молим грађане Србије и Црне Горе да ово не доживе као сукоб са било ким. Ја желим најбоље односе управо са Србијом и покушаћу својим деловањем да покажем да је то могуће урадити, али и да то не буде лични однос председника или премијера, макар се звао Здравко Кривокапић, са неком другом особом из региона", навео је.

Истиче да са Србијом и са свима жели односе на узајамном поштовању и што је, како наводи, најважније да та реч која је изговорена с једне или друге стране не буде "мера односа које се преплићу на држвном ниову".